Plan

Welkom in het Theresiakwartier: een plek met een eigen karakter

De ligging naast het centrum in de luwte van de Grote Kerkstraat, de Koningstraat en de Hemelvaart Kerk geeft de plek een bijzonder karakter. Een plek in hartje Raamsdonksveer met een historie: van kerk met klooster en onderwijs, naar ziekenhuis, naar zorg voor een bijzondere groep inwoners.
Met dit plan willen we het gebied een nieuwe betekenis geven voor de toekomst. Verdeeld over 3 zones komt nieuwbouw voor een brede doelgroep bewoners en  een dagbehandelingscentrum waar nieuwe vormen van zorg worden aangeboden. Daarnaast is veel aandacht voor groen.

Prisma

Achter de bestaande bomen aan de Brejaartstraat realiseert Prisma een woonzorg gebouw bestaande uit 4 zorggroepen elk geschikt voor 8 bewoners. De zorgwoningen worden gekoppeld met een dagbestedingsgebouw. Wil je meer te weten komen over zorgstichting Prisma en wonen onder begeleiding voor jongeren of volwassenen? Klik hier

Appartementen

Deze zone vormt het nieuwe aanzicht vanuit de Grote Kerkstraat. Hier komt een appartementengebouw van 4 woonlagen. Op de begane grond komt een parkeervoorziening, entree en ontmoetingspunt voor bewoners en bezoekers. In het gebouw komen 27 appartementen in vele soorten en maten variërend van ca. 70 tot wel 155 m².

Meer info

Rijwoning & Studio

Dit deel grenst aan de achtertuinen van de bestaande woningen van de Koningsstraat en de Grote Kerkstraat. Ter plaatse van de Grote Kerkstraat komen 7 rijwoningen en aan de zijde van de Koningsstraat komen 9 rijwoningen. In deze zone wordt ook een woongebouw gerealiseerd met 29 kleinere wooneenheden variërend van ca. 45 tot 65 m².

Bekijk het aanbod

Groen

Een belangrijk onderdeel van het plan is het inpassen van groen. Binnen de kaders van het plan proberen we bestaande bomen met een belangrijke status zoveel mogelijk te behouden. Ook de dierenweide die nu al aanwezig is, krijgt een nieuwe plek in het gebied. Tussen de nieuwe gebouwen komt veel groen terug en de auto is te gast in de buurt.

Voorzieningen

Door de centrale ligging in het hart van Raamsdonksveer bereik je de dorpse voorzieningen zoals de supermarkt, de drogist en het openbaar vervoer op loopafstand van het plan. Voor een lekkere kop koffie kun je ook terecht in het ontmoetingspunt gelegen op de begane grond van het appartementengebouw in zone 2.