Hoe ziet de verkoop- en toewijzingsprocedure er uit?

Hoe ziet de verkoop- en toewijzingsprocedure er uit?

Bij de toewijzing van de appartementen/woningen kijken we enerzijds waar je woonachtig bent. Maar om een concrete kandidaat te worden is het van belang dat je jouw financiële situatie inzichtelijk hebt. Hiervoor kun je een financiële check laten opstellen.

Kandidaten woonachtig in de gemeente Geertruidenberg hebben een streepje voor op kandidaten die woonachtig zijn in een andere gemeente. Op deze manier proberen we doorstroming binnen de gemeente Geertruidenberg mogelijk te maken. Ben je niet woonachtig in de gemeente Geertruidenberg dan kom je nog steeds in aanmerking, want nog belangrijker is dat je kunt aantonen dat je de woning kunt betalen.

Financiële check laten opstellen

Op het moment dat de verkoop start zijn de definitieve prijzen van appartementen/woningen bekend. Een financiële check laat je opmaken door een hypotheekverstrekker-/adviseur of door een betrokken projectmakelaar waar uit blijkt dat je het appartement/de woning van jouw voorkeur(en) kan betalen. Let op: een financiële check is 3 weken geldig en deze stuur je samen met het inschrijfformulier op naar de makelaar. Zorg er dus voor dat je jouw financiële check laat opstellen nadat je de definitieve prijzen hebt gezien, de verkoop is gestart en de inschrijftermijn is geopend.

Inschrijfformulier

Op het moment dat de verkoop start is het inschrijfformulier te downloaden op de website. Op dit formulier kun je jouw persoonlijke gegevens invullen, aangeven dat je een financiële check hebt laten opstellen en 5 voorkeuren opgeven voor een appartement/bouwnummer van jouw voorkeur(en). Het inschrijfformulier en de financiële check stuur je op naar een van de betrokken projectmakelaars nadat de verkoop is gestart en de inschrijftermijn is geopend. Via de nieuwbrief ontvang je bericht over wanneer de verkoop daadwerkelijk start en de start en sluiting van de inschrijfperiode.

Toewijzing

Na het sluiten van de inschrijftermijn worden de appartementen/woningen toegewezen.

  • Alle inschrijfformulieren die vóór de sluitingsdatum zijn ingeleverd, zullen worden behandeld en beoordeeld.
  • We proberen zoveel mogelijk de 1e voorkeur toe te delen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers.
  • Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere kandidaten hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dat betekent dat we kijken naar in hoeverre je bekend bent met je financiële situatie en mogelijkheden. Immers, hoe sneller alle woningen zijn verkocht,    hoe eerder we kunnen starten met de bouw en dat is voor alle betrokkenen én voor jou als mogelijk toekomstige bewoner, een voordeel.

Reservelijst

Mochten we je onverhoopt geen appartement/woning kunnen toewijzen, dan krijg je ook hierover zo spoedig mogelijk bericht per e-mail. Je komt dan automatisch op de lijst van reservekandidaten voor jouw voorkeursappartementen. Komt later een woning van jouw voorkeur alsnog vrij, dan krijg je zo snel mogelijk een telefoontje van een van de betrokken makelaars.

Vragen?

Wij vertrouwen erop dat deze informatie voor jou voldoende duidelijkheid geeft over het verkoopproces. Echter, mocht je nog vragen hebben over de woningen of over het verkoopproces, dan kun je (telefonisch) contact opnemen met één van de makelaars.

Van de Water Makelaardij Oosterhout, Keiweg 24, 4901 JA  Tel: 0162 447 447

Verbrugge Makelaardij Raamsdonksveer, Gangboord 11, 4941 RE Tel: 0162 521 297

Heb je interesse?

Meld je aan voor de nieuwsbrief om als eerste alle updates van het project te ontvangen!

Theresiakwartier Raamsdonksveer v2